Проф. Стив Ханке ще участва във форум в София, посветен на финансовото образование

Снимка: БГНЕС
Проф. Стив Ханке и български експерти ще дискутират необходимостта от задълбочаване на финансовото образование в средните училища. По време на конференцията известнияту нас като "бащата на валутния борд" ще бъде удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет за приноса му в развитието на модерната икономическа теория и повишаване на финансовата култура на младите хора.

Целта на конференцията е да постави на дневен ред необходимостта от по-задълбоченото изучаване на финансовите и бизнес дисциплини в средното училище, както и конкурентното финансово образование в университетите. Организаторите ще се аргументират с проучване за нуждите на българското общество от финансово образование, което да очертае реалната ситуация и да постави основата за конструктивен диалог по темата.

Форумът ще ръководи Нейра Чехич журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон, а специалният гост проф. Стив Ханке ще се включи с рецепта по проблема " финансова грамотност" и с лекция в частта конкурентното финансово образование. След края на конференцията проф. Ханке ще даде специален брифинг за медиите.

Сред лекторите се очакват още вицепремиерът и министър на труда Ивайло Калфин, бившият вицепремиер Даниела Бобева и бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!