Ден на траур е обявен в община Дупница в памет на петимата загинали при зверската катастрофа в с. Яхиново

Ден на траур е обявен днес в община Дупница в памет на петимата загинали при зверската катастрофа в с. Яхиново, обяви със заповед кметът на града инж. Методи Чимев. В неделя вечерта автомобил се заби в електрически стълб и уби петима души.
 
В 3-дневен траур от понеделник е село Яхиново, на кметството е спуснат черен флаг, съобщи секретарят Веска Георгиева. Днес, по различно време от 13,30 до 19 часа, четиримата загинали младежи шофьорът на колата-убиец Емил Скоклев, неговият спътник Мариян Джамбазов, и пешеходците Илиян Гущеров и Ивайло Йотов ще бъдат погребани. Все още е критично състоянието на тежко пострадалия Милчо Паликарски, който е с черепно-мозъчна травма и вчера е бил опериран в "Пирогов".

От прокуратурата  в Кюстендил казаха, че са предприети всички действия по установяване на детайлите на трагичния инцидент, алкохолните проби на водача и загиналите ще са готови до края на седмицата, каза говорителят на Областната дирекция Катя Табачка. Вече е разпитан оцелелият Светослав Ценев, той е бил в колата със загиналите Емил и Мариян, по чудо се отървал с фрактура на ръката и от вчера си е у дома. На улицата, където стана адската катастрофа, жертвите от 1972 г. досега са вече 11. Своята статистиката обяви тази сутрин архиерейският наместник в Дупница отец Георги Паликарски, който живее в Яхиново. 

От 11 часа заседава общинската комисия по транспорт и организация на движението, която ще вземе решение какви спешни мерки са необходими, за да се спре черната серия с автопроизшествия и смъртни случаи на главната улица в Яхиново, каза говорителят на общината Христо Апостолов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!