Комисията за КТБ ще изслуша бившия шеф на "Финансово разузнаване" в ДАНС

Снимка: БГНЕС

Представители на ДАНС отново ще бъдат изслушани във временната парламентарна комисия за Корпоративна търговска банка. Този път депутатите ще задават въпроси на Полина Кавръкова, която оглавяваше специализираната административна дирекция "Финансово разузнаване" в ДАНС до месец май 2014 година.

На няколко пъти временната комисия в парламента, която проучва обстоятелствата около КТБ, изслушва представители на ДАНС. След едно от заседанията дори председателят на комисията Десислава Атанасова оповести, че в доклада за дейността на агенцията за 2013 година са отчетени рискове за финансовата стабилност на страната ни, но по-късно се изясни, че името на Корпоративна търговска банка не е фигурирало в този анализ, а там са описани потенциални рискове, които не са се реализирали.

Комисията изиска и подробна документация относно становищата за преференциалните депозити в банката, които не са гарантирани от Фонда за гарантиране на влоговете. Оказа се, че гуверньорът на БНБ Иван Искров и ресорният подуправител Нели Кордовска са давали различни и противоречащи си указания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!