Разкриха група за кражби на скъпи автомобили

Снимка: БГНЕС

Във Варна е разкрита група за кражби на скъпи автомобили, в която участва и един военнослужещ. Акцията е проведена съвместно от Военната полиция във Варна и Военноокръжната прокуратура в Сливен. Повдигнати са обвинения срещу трима души, двама са задържани под стража. 

Престъпната група е специализирана в кражби на различни марки скъпи автомобили на територията на цялата страна. На някои от автомобилите частите се разпродават, а на други се пренабиват номерата на двигателя и рамата, като целта е препродажба, съобщи изпълняващият длъжността военноокръжен прокурор в Сливен полк. Христо Тинев.

В хода на досъдебното производство са извършени обиски на гаражи и частни домове във Варна, в които са намерени автомобили, части от автомобили, регистрационни табели, ключове, инструменти и други вещи предмет на престъплението. Повдигнати са обвинения срещу трима души от Варна, единият е военнослужещ. Задържани под стража са двама. Военният не е в ареста.

Организираната престъпна група има изградена структура с разпределени между участниците функции. Ръководителят ѝ е рецидивист, а останалите изпълняват конкретни задачи. Следствените действия продължават.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!