Започва форум "Български фармацевтични дни"

Снимка: Радио Видин

Ролята на фармацевтичните грижи за превенцията и лечението на социално значими заболявания ще е във фокуса на започващите днес Български фармацевтични дни. Форумът се провежда за девета поредна година. Очаква се да бъде посетен от близо 1000 фармацевти от цялата страна.

В програмата са включени също актуални въпроси, като въвеждането на електронна рецепта, проблемите на паралелната търговия с лекарства, както и непрестанно нарастващите публични разходи за медикаменти, разказа председателят на съюза проф. Илко Гетов:

Лайтмотивът на  българските фармацевтичните дни 2015-а година е ролята на магистър-фармацевти в социално значимите заболявания - профилактиката, превенцията и лечението. Идеята е да се постави акцент на мястото и ролята на аптеката, като здравно заведение в системата на здравеопазването и това, че тя може да има добавена стойност към системата, ако бъдат разширени услугите и дейностите, които се извършват в аптеките, по отношение на превенция и профилактика на социално значимите заболявания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!