Радослав Янкулов: Заплатите в БНР ще се увеличат за сметка на част от хонорарите

БНР
На среща със страните в проблемната ситуация в БНР генералният директор Радослав Янкулов заяви, че ще бъдат увеличени заплатите за сметка на част от хонорарите. Това, по думите му, ще стане е в резултат на функционален анализ на дейностите в Радиото. Янкулов отново повтори, че остава отворен за диалог и че финансовият въпрос ще бъде решен:

Проведохме процедура, избрахме фирма, която буквално след ден-два встъпва в радиото и започва да прави функционален анализ на дейностите в БНР. Едновременно с това подготовка и реализация на атестиране на служителите в БНР. Нали за повишаване на заплатите говорим, не опит, а реализация хонорарите към заплатите, заплатите увеличени.

Представителите на протестиращите Силвия Великова и Таня Величкова напуснаха демонстративно срещата:
Четири от синдикатите не смятат, че има хора, които използват ефира, и не смятат, че Вие управлявате добре Радиото. Ние ще разговаряме с нашите колеги. С някои от тях дори продължаваме да разговаряме, други ни гледат лошо, но това е въпрос на климат. Не искаме да разговаряме с вас, не виждаме какво можем да си кажем заедно.
Това, което пропускате и всъщност се наложи да дойдем да ви го кажем лично, затова сме и тук от името на колегите си, е, че диалог е възможен, когато има доверие. За тези две години, и с разделението, което направихте, вие загубихте нашето доверие. 

Директорът на програма "Христо Ботев" Стефан Димитров изрази своето учудване от тяхното напускане.
Аз поне лично не чух някакъв аргумент защо точно е поискана оставката. Когато тези хора се появят на телевизионния екран на bTV или в "Нова", те казват има политически натиск, има не знам си какво, няма диалог, няма ние не разбрахме какво има нещо скрито-покрито в Радиото. 

Дарина Атанасова председател на Дружеството на СБЖ в "Христо Ботев", обобщи проблема с думите: Става дума за пари
Предварително обявеното присъствие на председателя на СЕМ Георги Лозанов не се случи. Получено бе писмо, в което от медийния регулатор заявяват, че категорично отказват да се ангажират с конфликтите в Радиото, тъй като това не е в техните правомощия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!