Деца от вокални формации в Балчик са били лишени от участие в творчески ваканции

Снимка: личен архив

Деца от вокалните формации към читалище " Паисий Хилендарски " в Балчик са били лишени от наградите си за участие в творчески ваканции. Поради тази причина ръководителите на съставите заедно с родителите на децата са изпратили писмо до директора на Националния дворец на децата Татяна Досева и министъра на образованието Тодор Танев.  

През април вокалните формации участвали в международен детски фестивал "Млади таланти", организиран от Националния дворец на децата в София. Четирите грамоти за отлично представяне на балчишките деца били придружени с покани-ваучери за участие в програмата за творчески ваканции "Хайде да творим заедно". 

Директорът на двореца Татяна  Досева е обявила, че до края на май ръководителите ще получат информация кога и къде ще се провеждат ваканциите. Едва на 10 юли служител на Националния дворец на децата е изпратил в Балчик отговор на многобройните запитвания, я който се посочвало, че датите и местата за творческите ваканции са ясни, но групите вече са запълнени и няма места. 

В своето писмото ръководителите и родителите на наградените деца от вокалните формации са задали въпроса Кой, кога и по какъв критерии подбра групите за творческите ваканции и каква е причината 19-те деца от балчишкото читалище да са извън програмата?.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!