Трима убити и 9 ранени при стрелба в киносалон в щата Луизиана

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима души загинаха, след като мъж откри огън в киносалон в американския град Лафайет, щата Луизиана. Стрелецът се е самоубил. Поне деветима други са били ранени. Инцидентът е станал около 19:30 местно време. 
Според шефа на полицията на Лафайет Джим Крафт по всичко изглежда, че стрелецът е действал сам.
Въз основа на свидетели, които вече са разпитахме, смятаме, че е действал сам. Никой не е заявил, че е го е видял да стои до някой друг (в киносалона). Изглежда е бил сам.
Според властите стрелецът се е опитал да избяга, като се смесил със спасяващата се тълпа, но когато видял полицаи, се е спрял и се е самоубил. Засега не е разкрита самоличността му, но се споменава, че е бил 58-годишен бял мъж с криминално досие.
Губернаторът на Луизиана Боби Джиндал изрази своя шок и определи случилото се като "безсмислен акт на насилие":
Това е ужасна нощ за Лафайет. Това е ужасна нощ за Луизиана. Това е ужасна нощ за Съединените щати.
Престрелката в Лафайет стана само часове след като в интервю президентът Барак Обама изрази своето разочарование, че в страната не са били приети мерки за по-голям контрол на оръжията.
Междувременно, съдебните заседатели по делото с престрелката отпреди три години в кино в Аурора, Колорадо решиха да присъдят смъртно наказание на Джеймс Холмс за това, че той е убил 12 души. Сега предстои заседателите да разгледат твърденията на защитата за невменяемост, преди присъдата да стане окончателна. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!