Продължава издирването на изчезналия мъж в района на Юндола

| обновено на 24.08.15 в 18:32

Трети ден продължава издирването на 21-годишния Мехмет от велинградското село Света Петка, който е в неизвестност от събота. Момчето е брало боровинки със семейството в местността Балабаница край Юндола и на път към хижа „Христо Смирненски“ мистериозно изчезва.

Все още няма никаква следа от изчезналия млад мъж. В днешното издирване участваха 300 души спасители, полицаи, доброволци и шест следови кучета. Целият район е обходен многократно, каза кметът на Юндола Мехмед Местан:

Няма никаква надежда, никакъв резултат. Ходихме, търсихме, ровихме, гледахме. Изчезна, земята ли се отвори, какво стана, изпари се този човек.

Почти целият район в местността Балабаница вече е обходен, каза кметът на село Света Петка Али Тебер и допълни:

Около три километра сме минали, още километър, километър и половина някъде сигурно ще трябва да преминем. Планинската спасителна служба ще каже какво да правим. Те няма какво да претърсват друго. С шест кучета обикалят, минава се навсякъде. Чудя да се дали не е по-добре да е с някакъв хеликоптер. Говорят, че термокамера можело да се издирва. Не знам.

До момента не са открити никакви следи от Мехмет: За съжаление не откриваме никаква вещ на Мехмет, въпреки че в момента на изчезването си той е бил с две кофи, пълни с боровинки, берачка и мобилен телефонНищичко. Ама нищичко, нито кофа, нито раничка, нищо, нито телефон, нито слушалки, нито обувки, каза Тебер.

Момчето е студент в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Проверка е установила, че тези дни той не е ходил в общежитието там. Последно се е чул с приятелката си по телефона в 8 часа в събота и оттогава момичето няма никаква информация за него. 

Мехмет изчезна на път към семейния автомобил в гората на Юндола, който се е намирал на 20-ина минути от мястото, където със семейството си е берял боровинки. Пет минути по-късно към колата тръгва и бащата на Мехмет, но се оказва, че момчето въобще не е стигнало до колата. Изключва се вероятността да е нападнат от мечка или вълк, тъй като до момента щеше да бъде открита някаква следа. 

Кметът на Юндола коментира, че в селото се ширят няколко версии:

Че е възможно да е станала някаква разправия в семейството и другата версия е, че може някои да са бракониерствали там в района, от Костенец ли, от Ихтиман ли, хора, които са били да ловуват и неволно да е станало скарването, ако са стреляли наслука и нещастието да е станало. Целият район е претърсен, обходен е, и то многократно, не един път. Толкова народ, толкова кучета, спасители. Не смея да кажа какво може да се е случило.

Утре издирването ще продължи. От полицията се въздържат да образуват досъдебно производство, тъй като няма улики за престъпление.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!