Окръжната прокуратура в Пазарджик удължи срока на разследването срещу Тодор Попов

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пазарджик удължи срока на разследването на кмета Тодор Попов до 24 септември. Проверката срещу него започна, след като бе показано имението му в Паталеница, което според експертната оценка е за над 2 млн. лева. Причината за удължаването на срока са неприключилите данъчни ревизии в НАП.

Тодор Попов се проверява като физическо лице, като в същото време се ревизират и шест юридически лица - фирми, част от които са на съпругата му, а останалите на негови близки.

Според обвинението резултатите от данъчните ревизии са изключително важни за решаването на казуса. По-рано опоненти на Тодор Попов го обвиниха в злоупотреба с власт и финансови злоупотреби. Проверката трябва да установи как точно и с какви средства е построено имението в Паталеница, което е върху 2,5 дка площ и разполага със закрит басейн, сграда за фитнес и спа-процедури и още много екстри. Според Попов имението е построено със средства на съпругата му, но фирмите ѝ не са отчели годишни печалби.

Преди месец Попов обяви, че ще се кандидатира за трети мандат кмет на Пазарджик. Засега единствения официален негов опонент е сегашният областен управител на Пазарджик Трендафил Величков, чиято кандидатура за кмет бе издигната преди два дни от партията "АБВ". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!