Училищата в Смолянско са готови да започнат учебната година

Снимка: Иван Соколов

Всички училища в област Смолян са в готовност да започнат новата учебна година. В две от тях е удължен срокът за изпълнение на предписания.

Училищата отговарят на здравно-хигиенните изисквания, сочат проверките на служителите на инспекцията. Директорите на 17-те учебни заведения са изпълнили издадените в края на миналата учебна година предписания за освежаване на класните стаи, кабинетите, коридорите и физкултурните салони, за подмяна на подови покрития, на учебна мебел и за ремонт на санитарните възли.

Само в две училища предписанията не са изпълнени. Това са средното основно училище "Димитър Благоев" в град Доспат и основното училище "Васил Левски" в село Средец, община Неделино. До края на месец октомври в училището в Доспат трябва да се изкърпи външната мазилка на сградата и да се подменят подовите настилки в кабинетите, а до края на тази година в училището в село Средец трябва да се подменят част от столовете в компютърния кабинет.

Подлежащите на контрол 41 здравни кабинета в училищата на територията на областта отговарят на санитарно-хигиенните изисквания и разполагат с необходимите лекарствени средства в спешния шкаф за оказване на първа помощ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!