Започва строителството на отсечката между Кресна и Сандански на АМ "Струма"

Снимка: БГНЕС

Започва проектиране и строителство на лот 3 на автомагистрала "Струма". Договорите за отсечката между Кресна и Сандански бяха подписани от министрите на регионалното развитие и на транспорта.

Отсечката е дълга близо 24 километра. По това направление ще има 9 мостови съоръжения и два големи пътни възела, обясни регионалният министър Лиляна Павлова:

Направлението София-Гърция, София-Солун е един изключително важен и тежък участък. Трафикът показва необходимостта от магистрала в този участък и именно затова предсрочно сключваме договора с изпълнителя днес, за да може да започне да работи незабавно.

Строителството на отсечката ще започне догодина. Преди това ще се извършват отчуждителни процедури.

За да може, надявам се, още в началото на 2016 г., в началото на строителния сезон, строителят да започне работата по този обект.

Това са първите подписани договори по ОП "Транспорт" за новия програмен период 2014-2020 година, отбеляза транспортният министър Ивайло Московски:

За първи път вкарваме ОП "Транспорт" в едни нормални темпове на усвояване. В първия програмен период бяха закъснели всички проекти, което костваше много усилия да се навакса.

Участъкът между Кресна и Сандански трябва да бъде завършен до 2020 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!