На 10-и ноември ще продължи делото срещу Петко Петков от Лясковец

| обновено на 29.09.15 в 17:34
Снимка: Катя Чорова

Само 6 от призованите 11 деца се явиха днес в Окръжния съд във Велико Търново по наказателното дело срещу Петко Петков от Лясковец. 54-годишният мъж е подсъдим за умишлено убийство на Емил Шарков и опит за убийство на петима негови колеги от Специализирания отряд за борба с тероризма.

След разпита на децата, заседанието продължи при закрити врата, за изслушване на секретни експертизи.

При влизането си в съдебната зала Петко Петков отново заяви:

Напълно съм невинен и ще го докажа.

Децата, от съседното на апартамента на Петков училище в Лясковец са призовани по наше искане, каза адвокат Виктор Костов, защитник на подсъдимия, и допълни:

Това, което искаме да се установи, защо тези деца са били около имота на Петко Петков?

Вътре в съдебната зала Петко Петков каза, че не той е застрашавал децата от училището, а те са били агресивни към него:

Разбира се. Ето точно това нещо ние трябва да го изясним в съда. Според нас, идеята за нападение на антитерористичния отряд срещу дома на господин Петков е заради неговите предполагаеми заплахи по отношение на децата. Този конфликт е добре да бъде изяснен, коментира Костов.

Сред разпитаните ученици бе 18-годишният Христо Панталеев:

Станах свидетел на една миналогодишна случка с въпросния господин Петков, който замерваше децата с буркани, защото вдигали шум и го тормозели. Той твърди, че децата са го замервали, чупили са му прозорци, но това не е вярно. Аз лични конфликти нямам с този господин.

Момчето каза още, че от никого не е чувал Петков да е заплашвал деца с оръжие.

Самият Петков задаваше въпроси на децата и съдът многократно му отправи забележки за обидния език, който използва.

На 10-и ноември ще продължи делото срещу Петко Петков от Лясковец, реши Окръжният съд във Велико Търново. През ноември ще бъдат призовани още 5 ученици, неявили се днес, за да разкажат застрашавал ли е животът им Петков. За следващото заседание е назначена нова експертиза на видеозаписа от специализираната акция, проведена през март миналата година за обезвреждане на въоръжения и барикадирал се в дома си Петко Петков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!