Д-р Иван Вуцов работи в болницата в Бургас като специалист по вътрешни болести

Лекарят е подсъдим в Районния съд в София заради фалшива диплома по кардиология

Доктор Иван Вуцов
Мнимият кардиолог доктор Иван Вуцов работи в Бургаската многопрофилна болница "Бургасмед". Това потвърдиха оттам по телефона пред кореспондента на БНР в Стара Загора Венелина Попова, която разследва случая с фалшивата диплома на лекаря. Служителката в "Бургасмед", която отговоря на телефона за връзки, посочен на сайта на лечебното заведение, потвърди, че доктор Иван Вуцов работи от около месец в болницата.

Вуцов е назначен на трудов договор като специалист по вътрешни болести в спешното приемно отделение на МБАЛ "Бургасмед", както и в медицински център "Бургасмед", а не като кардиолог, научи "Хоризонт" от становище на управителя на МБАЛ "Бургасмед" д-р Динчо Генев.

Д-р Вуцов е назначен въз основа на признатата си специализация по вътрешни болести, а не по кардиология, на 1 октомври тази година. Доколко съм информиран, се води производство във връзка с оспорването на специалността му по кардиология, но все още няма присъда по делото, нито отнети лекарски права. Ако правата му на лекар бъдат отнети, ние ще го освободим, тъй като той няма да бъде правоспособен. Дотогава нямаме основание да оспорваме правата му на медик и специалист по вътрешни болести. Още веднъж уточнявам, че той работи на територията на лечебното заведение, но като специалист с официално призната специализация по вътрешни болести, която нямам информация да е оспорвана от компетентните органи,
коментира д-р Динчо Генев, управител на МБАЛ "Бургасмед".

На 18 септември проф. Пламен Кенаров – главен секретар на Министерството на здравеопазването, заяви пред "Хоризонт", че ведомството ще поиска от БЛС да отнеме правата на Вуцов. Д-р Петър Загорчев, председател на Централната етична комисия, каза, че не е получавал писмо от Министерството на здравеопазването с подобно искане.

Регионалната здравна инспекция отказва да заличи доктор Вуцов от регистрите си и той продължава да има частна практика като кардиолог. Отказва да се произнесе по случая "Вуцов" и Районната колегия на БЛС в Стара Загора. Лекарят вече е подсъдим в Районния съд в София за фалшивата си диплома по кардиология, а Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира по публикации на "Хоризонт" и образува преписка за проверка на частната му кардиологична практика.

Проверка на кореспондента на БНР в Бургас установи, че лекарят наистина работи в Бургас. От отдел "Информация" заявиха, че той е назначен като интернист. Негови колеги обаче потвърдиха пред известен лекар в града, че са го виждали и в отделението по кардиохирургия.  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!