ОИК в Девин допуска до участие в балотажа класирания на четвърто място кандидат-кмет

Снимка: БГНЕС

Общинската избирателна комисия в Девин допуска до участие във втория тур в неделя класирания на четвърто място кандидат за кмет на община Девин Юлиян Семчев от Местната коалиция "Обединени за Девин и общината". До безпрецедентната ситуация се стигна, след като двама кандидати за кметове един след друг се отказаха от балотажа. Четвъртият по изборен резултат – Юлиян Семчев заяви:

За мен също е учудващо големи партии и техните кандидати да се откажат от второ и трето място – това е прецедент за България. Би трябвало да се замислят и законотворците, да бъдат категорични в Закона за местните избори и Изборният кодекс, естествено.

Аз смятам, че населението на община Девин, избирателите, решиха кой трябва да бъде кметът на Девин, но, за да не се провалят изборите на 1 ноември, ако ме покани Общинската избирателна комисия, ще си дам съгласието, за да не се провалят, отново казвам, изборите, защото държавата губи. Излишни разходи трябва да се харчат. Общината губи, тъй като предстои приемане на общинския бюджет, приемане и програми на общината, стартирайки от ноември месец. Затова моето желание е да има избори на 1 ноември.

Решението си до втория тур да допусне четвъртия в класирането Общинската избирателна комисия в Девин е взела по указания на ЦИК.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!