Полицията издирва оръжието на убийството на Иван Попов

Полицията издирва оръжието, с което снощи в Поморие беше застрелян 33-годишният Иван Попов, известен с прозвището "Костов". Извършителят на престъплението е задържан и срещу него ще бъде повдигнато обвинение в предумишлено убийство, извършено със средства, опасни за живота и на други хора. И извършителят, и жертвата са криминално проявени.

По неофициални данни задържаният за убийството е Димитър Димитров, известен като "Бабата" от Бургас. Няма данни той да е имал съучастници, каза апелативният прокурор Любомир Петров:

Няма никакви данни други хора да са участвали, било като помагачи, било като подбудители, било като извършители. Един човек е произвел и деветте изстрела в тялото на пострадалия. Издирва се оръжието. Извършителят е казал къде го е хвърлил и в момента се издирва.


Въпреки, че убитият Иван Попов се е занимавал с разпространение на наркотици, двамата с извършителя са имали конфликт извън криминалната му дейност, каза директорът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов.
  
Причините, които до момента сме установили, са конфликт между убития и извършителя. Установени са определени действия, предхождащи основното престъпление от страна на убития спрямо извършителя и в процес на изясняване какви са точно мотивите за този конфликт.
  
Убийството беше извършено пред известен артклуб в Поморие снощи. Извършителят е разкрит 4 часа след престъплението. Сега предстои да му бъде повдигнато обвинение или да му бъде удължена за 72 часа мярката за неотклонение "задържане под стража". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!