Подполковник Димитър Кацаров: Мерките по границата ще се засилват

подполковник Димитър Кацаров
Снимка: Радостина Чернокова

Мерките по границата ще се засилват, заяви подполковник Димитър Кацаров, командир на 101-ви Алпийски батальон в Смолян. Военното формирование е единственото на цялата българско-гръцка граница. 

Основната причина за тероризма е разделението на бедни и богати, коментира още подполковник Кацаров: 

Терористът няма какво да загуби - той има един живот. Тази граница генерира тероризма. 

За подсилване на границата, ако се наложат някакви  действия, то ние ще изпълним решенията на военното ръководство, поясни командирът на 101-ви Алпийски батальон в Смолян и допълни: 

Ако трябва нещо да се случва по нашата южна граница, то най-близкото подразделение, което е дислоцирано по границата, логично ще поеме някакви функции, защото от Кулата до Хасково няма друго военно формирование - по цялата гръцка граница сме ние. А ако Македония, например, затвори границите си, бежанците ще тръгнат през Гърция, но дано не се случват тези неща. 

Почти всички държави въвеждат контрол на границите си - например Германия, а Австрия започва да строи огради с Хърватия. Нещата вървят натам, че ще се засилват мерките по държавната граница. Друг начин няма за спиране на този поток, подчерта подполковник Димитър Кацаров.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!