Общинският съвет в Сливен гласува увеличение на данък сгради и данък МПС

Снимка: Ивайло Михайлов

Общинският съвет в Сливен гласува драстично увеличаване на имотния данък въпреки организирания пред кметството граждански протест. Общинските съветници гласуваха и тройно намаляване на възнагражденията си - до 420 лева месечно.

Гражданският протест пред залата на Общинския съвет в Сливен започна половин час преди заседанието, на което се гласува драстично увеличение на данък сгради от 1,9 на 3,2 на хиляда и вдигане на данъка върху МПС с 15 на сто.

Това е пладнешки грабеж в Сливен и капитанът на този отбор, наречен ГЕРБ, за срам на нашия герб български, нареди на всички кметове да дигат данъците.

Когато ние дадохме подкрепа за новото управление в лицето на кмета Стефан Радев, ние не получихме от него информацията, че той ще вдига със сто процента данък сгради. Това е една голяма лъжа към избирателите - бяха част от мненията на протестиращите.

Кметът Стефан Радев обоснова предложението с намерение за стабилизиране на общинските финанси:

Отговорността изисква да вземаме и предлагаме правилните решения за града, независимо дали са болезнени или не. Трябва да запазим стабилността на община Сливен, за да дадем възможност да се развива и да върви нагоре.

Предложението подкрепиха 22-ма съветници от ГЕРБ, РБ, ДПС, "Движение 21" и "Движение обединени региони" на Йордан Лечков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!