Пореден български десант в Гърция за Коледа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Коледа в Гърция отново е предпочетена дестинация за туристите. Много е силен трафикът от граничните пунктове с България, като интересът тази година е предимно към хотелите в Северна Гърция. Много от тях предложиха логични цени, добро обслужване, а и времето дава възможност за истинска коледна почивка, коментират собственици на хотели. В голяма част от тях туристите са само или предимно от България. От Румъния и Сърбия повече хора в сравнение с миналата година избраха да посрещнат Рождество Христово в Гърция.

По островите с чартърни полети вече пристигнаха хиляди туристи от Централна Европа, които предпочетоха поне едноседмични туристически пакети и ще посрещнат и 2016 на гръцките острови. Отново хит са Крит, Родос и Санторини.

Очаква се Гърция да приключи тази година с рекорден брой туристи - над 25 милиона.

Във връзка със засиления трафик по цялата пътна мрежа полицията постави извънредни екипи по контрол на движението. Предупреждават да се внимава особено с паркирането на автомобилите в центъра на градовете, където има въведени допълнителни ограничения. С хеликоптери и радари се следи скоростта. Много чести са проверките за употреба на алкохол.

Слънчево време и сравнително топло, дори за Гърция, обещават синоптиците през следващите празнични дни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!