Гърците днес на църква, туристите – по магазините

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повечето магазини  в Гърция отвориха днес с надежда да увеличат оборота.Клиентите са предимно чужденци,които пазаруват преди да напуснат Гърция. В Солун, Кавала и Александруполис в магазините се говори основно на български,като туристите, пристигнали за коледните празници,използват днешния ден за пазаруване. Българите купуват предимно маслини, зехтин и дрехи, коментират търговците,доволни от нашите туристи.
От рано тази сутрин е засилено движението на леки коли към граничните пунктове с Българи, като се очаква трафикът да се увеличи в ранните следобедни часове.
Собствениците на малки магазини,които не могат да си позволят да плащат на служителите днес,протестират,че големите търговски вериги им вземат клиентите. Имаше и протести пред молове, които отвориха днес.
Последния почивен ден на коледните празници гърците бяха на тържествена литургия за празника на Свети Стефан. Църквите се изпълниха с хора. Събираха пари за дарения на бедни семейства.
Гърците се въздърхат от разходи в очакване на поредната вълна от увеличаване на дънъците.
Социологическите проучвания подкрепят усещането за разочарование от правителството на Сириза.75% не одобряват управлението на това правителство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!