В община Чепеларе раздават курбан за обединение на жителите

Снимка: БГНЕС

Курбан за обединение на жителите в община Чепеларе ще раздаде Росица Черпокова, която е на 27 години и е най-младият председател на Общински съвет от 10-те общини на Смолянска област. 

300 килограма чисто месо е предназначено за курбана, който ще бъде осветен и раздаден на порции в центъра на Чепеларе. След това програмата ще продължи с народно веселие, поясни Черпокова:

Този курбан реших да го направя за обединение на населението, защото наскоро отминаха местните избори и малко покрай тях ние се разединихме. Тъй като вече приключиха, а ние сме една малка община, малко хора и всичките сме познати и приятели, та за обединение, както и да са здрави всички през новата година
.

Като председател на местния парламент в Чепеларе, обединени с ръководството на общината, те ще се стремят през новата година да привлекат средства с проекти на европейските програми:

Нашата община е от добре развитите- като малка община си имаме природни дадености, за да развиваме туризма и от тук нататък ще се стараем още да продължаваме добрите практики в управлението. Разчитаме много на европейските програми, защото малките общини най-вече от там очакват приходи.

Приоритет в работата на 27-годишната Черпокова са младите хора и тяхното  оставане в общината:

За съжаление те все по-малко остават и едната причина да се занимавам е, че аз много млада навлязох в политиката, 18-годишна, и искам да бъде добрия пример за тях  - много бих се радвала, ако повече млади хора, знаещи и можещи, се върнат в общината, за да работим за развитието й. Именно там сме съсредоточили усилията с този общински съвет и се надявам да имаме резултат.  



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!