Възстановено е движението на влаковете в участъка Габрово - Царева ливада

Снимка: БГНЕС

Движението на влаковете в участъка Габрово - Царева ливада е възстановено. Това съобщиха за "Хоризонт" от БДЖ. Недоволни граждани се оплакаха пред БНР, че композициите по линията не се движат редовно, а липсата на информация създава сериозни затруднения за пътниците.

Аварийни повреди по електрическата мотриса и липсата на възможност за осигуряване на друга, са причината за нередовното движение на влаковете. Това било временно заради ремонтите на подвижния състав. Затова от 8 до 11 януари се е наложило пътниците да бъдат превозвани с автобуси, заявява писмено превозвачът. 

От БДЖ са запознати с недоволството на своите клиенти от региона и се извиняват за създаденото временно неудобство. В случаите на аварийни ситуации не винаги е възможно да предоставят  навременна информация, която да достигне до клиентите на превозвача. При тези ситуации приоритетно се търсят варианти за осигуряване на алтернативен транспорт, съобщават от БДЖ. 

Според хората обаче поне от два месеца влаковете са нередовни. 

Ръководството на БДЖ заявява, че ще предприеме всички необходими мерки съобразно възможностите на дружеството, за да осигури нормалното движение на влаковете в участъка между Габрово и Царева ливада.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!