Гръцките фермери са в готовност за пътни блокади от утре

Фермерите в Гърция са в готовност от утре да започнат блокади по пътищата в знак на протест срещу договорения с кредиторите скок на данъците. Гръцките фермери заплашват депутатите, че няма да ги допуснат в избирателните райони, ако подкрепят промените.

Земеделците не постигнаха споразумение при последните преговори с министъра на аграрното развитие и затова искат среща с премиера Алексис Ципрас. Не се очакват пълни блокади докато тя не се проведе, но някои фермерски съюзи вече са готови с местата за затваряне на на пътищата, а други все още се организират за протести.

Земеделците от  Лариса са категорични, че от утре започват блокиране на магистралата, а тези от Халкидики струпват техника в близост до летище Солун, но оставят отворени централни пътни артерии. Много трактори се насочват и към пристанищата, но фермерите не съобщават т дали смятат да блокират пътища, а на други места  машините са  разположени в близост до основни трасета. В района на Серес-Промахон също се увеличават фермерите, готови да протестират,  но без да затварят граничния пункт с България. Селскостопанска техника има струпана и около Драма и Кавала.

Не може да се предвиди къде ще има блокади, защото практиката  на фермерските протести  е в изненадващото на затваряне на пътищата.

Подготвят се и демонстрации по островите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!