Символични блокади от гръцките фермери по пътищата и на граничния пункт "Промахон-Кулата"

Протестиращите гръцки фермери от района на Серес отново направиха жива верига на граничния пункт "Промахон-Кулата". За около 20 минути беше блокирано пътното платно на гръцка територия. 

Фермерите разположиха тракторите на пътните възли по магистралата, но изчакват среща с премиера Ципрас преди да започнат блокадите. Гърците протестират срещу високите осигуровки и данъци и с многохилядни демонстрации пред парламента в Атина.
Днес блокадите по пътищата и на границата Промахон бяха само символични, без да се създава затруднение за трафика на автомобили. На другите три гранични пункта с България все още техниката на фермерите е на километри разстояние от границата. По всички ключови места на пътната мрежа в близост или от страни на платното има разположени стотици трактори.
Фермерите  решиха,че ще напуснат само при споразумение с правителството. Искат среща с премиера Алексис Ципрас и свалиха доверието си от министъра на аграрното развитие.
Програмата на протестите в следващите дни включва и затваряне на достъпа към пристанищата.
Фермерите все още не са прекъснали пътищата, но поставиха под обсада правителството. Депутат от СИРИЗА заяви,че ако проектът за промени в осигуровките и данъците влезе в парламента в сегашния му вид, правителството ще падне.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!