Борисов: Кънев или обслужва БСП и ДПС, или му харесва сегашната КЗК

Р. Кънев: РБ няма да предлага номинации за КЗК заради порочна процедура на избор

Снимка: cpc.bg

Лидерът на ДСБ  Радан Кънев заяви, че процедурата за избор на нови членове на Комисията за защита конкуренцията е порочна и Реформаторският блок няма да предлага номинации:

В момента се финализират задкулисните договорки за новия състав на Комисията за защита на конкуренцията като се разпределят обичайните партийни квоти, зад които прозират ясни корпоративни квоти в бъдещия състав на Комисията за защита на конкуренцията. Както вече сме отбелязвали, нито ДСБ, нито гражданската квота в парламентарната ни група, нито РБ ще има номинации в рамките на тази порочна процедура за КЗК. Ние сме принципни противници на това комисията за защита на конкуренцията да се занимава с обществени поръчки, а с новоприетият закон за обществените поръчки се  дават допълнителни правомощия на председателя на КЗК и се превръща във властелин за обществените поръчки.

В отговор премиерът Бойко Борисов предупреди, че партията му може да се оттегли от избора на новия състав на Комисията. Пред журналисти в Брюксел той коментира критиките на ДСБ:
 
На нас ни казват предварително, че каквото и да изберем, то е мафия. Що за глупост? Затова и ГЕРБ да намерят начин, възложил съм, ако искат да прекратяват процедурата, ако искат да не участват, да намерят законов начин, но аз повече няма да дам върху нас да се упражняват и да се правят на морално чисти, защото не са. Защото това, което прави  ДСБ в момента е чисто заболяване. Участват в управлението, а се правят на опозиция, понеже вече им хванах тактиката, няма да дам ГЕРБ да се върже повече на това, така че ние започваме с тяхната тактика, и ГЕРБ няма да участва. Тогава или излиза, че господин Кънев обслужва БСП и ДПС, или му харесва сегашната КЗК, това оставам да си изберат кое им харесва.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!