България и Австрия ще си сътруничат в опазването на държавната ни граница

Снимка: БГНЕС

Австрия ще окаже помощ при охрана на държавната ни граница. Това стана ясно след като австрийска делегация, водена от федералните министри на вътрешните работи Йоханна Микл-Лайтнер и на отбраната и спорта Ханс Доскоцил направи посещение на границата ни край Елхово. Двамата дадоха висока оценка на предприетите мерки от българското правителство за строителството на ограда и засилената охрана на граничната зона. 

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на отбраната Николай Ненчев и колегите им от Австрия посетиха Регионалната дирекция на гранична полиция в Елхово днес. Охраната на българската граница се осъществява на високо професионално ниво, каза след края на визитата австрийският министър на вътрешните работи Йохана Микл Лайтнер:

Аз съм убедена, че ако България не беше изградила на време тази ограда, в момента миграционният натиск щеше да мине именно през тази граница. Ние можем да ви подкрепим в няколко основни направления при осигуряването на сигурността на границите и ще окажем съдействие при установяване на фалшиви документи за самоличност на лицата, които преминават през границата.

Автобуси, линейки и друга техника ще получи страната ни от Австрия, каза министърът на отбраната Николай Ненчев:

Благодаря на колегата за подкрепата и по-голямото внимание, което ще обърнем при охраната на черноморската граница, тъй като има голяма вероятност част от бежанската вълна да се насочи в тази посока.

Министър Бъчварова благодари за подкрепата:

Много благодаря на двамата министри за готовността им да ни помогнат. В този момент това е изключително важно и то е израз на европейската солидарност.



 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!