Журналисти представят филма си "Изчезващите" в Пловдив

Премиера на документалния филм "Изчезващите" ще се състои тази вечер в Пловдив. 

Филмът е по идея на журналистката Ваня Трингова. Заснет е от оператора Владислав Севов. 

Музиката на театралния композитор Асен Аврамов озвучава изповедите за житейското и творческо кредо на шестима пловдивски художници. 

Съкровени спомени пред камерата споделят Иван Поповски – Джовани, Станимир Видев, Атанас Хранов, Недко Итинов, Моника Роменска и Вихра Григорова. 

Съзерцавайки картина, имаме усещане, че тя е сътворена с магическа пръчка или е миг дихание, и едва ли се питаме какво докосвало душата на твореца, който я е създал, гласи посланието на лентата.  

Дали е самотник с проклет и твърд характер? Дали е особняк с деликатна и ранима душа? Дали е мъдрец и философ или е бохем и купонджия? Знаем ли как художникът реди пъзела на живота извън изложбената зала и светлините на прожекторите? Знаем ли какво се случва с него, след като влезе и затвори вратата на ателието, изпълнено с творчески безпорядък и тревожно мечтание? 

Знаем ли как идва онзи внезапен изблик на съвършенство, който се нарича изкуство? А знаем ли за миговете на съмнение и тревога за пътя, по който върви новият свят, питат авторите и техните събеседници. 

Входът за прожекцията в Дома на киното "Лъки" е безплатен.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!