В "Срещите" - за доброто и злото

Тази събота "Срещите" ви предлагат един разговор за доброто и злото.  Разговор с философа Георги Каприев, поета Иван Ланджев и писателя Николай Илчевски. Слушайте, струва си. Чуйте цялото предаване на 16.03.2024 г. в звуковия файл

обновено на 16.03.24 в 10:37

Филм за Томата открива "София филм фест" в Пловдив

„ Пулсиращи тепета “ – филмът на сценаристите и режисьори Тодор Башиянов и Тодор Карагяуров за емблематичният музикален радиоводещ Тома Спространов ще открие днес "София Филм Фест" в Пловдив. С неговите плочи и глас са израснали поколения българи. На..

обновено на 15.03.24 в 13:13

Стартира конкурс за стихосбирка #ДО 40 на PlovdivLit

Конкурс за стихосбирка #ДО 40 обявява пловдивският многоезичен литературен сайт Plovdivlit в началото на своята 8-а година от съществуването си. Срокът за представяне на творбите е от 15 март до 24 май тази година. Авторите трябва да живеят в..

публикувано на 15.03.24 в 10:51

„Бившите хора“ на концлагерна България" в Пловдив

В Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив днес ще бъде представена книгата на доц. Мартин Иванов „Бившите хора“ на концлагерна България“.  Авторът изследва съдбите на близо половин милион  жени, мъже и деца, които след 9 септември са преследвани с..

обновено на 15.03.24 в 07:18

Иво Сиромахов гостува в Природонаучния музей

В Регионалния природонаучен музей в Пловдив довечера е срещата на популярния писател и телевизионен водещ Иво Сиромахов с пловдивската публика. Тя ще бъде в зала „Планетариум“ и е част от поредицата срещи с популярни личности, които екипът на музея..

публикувано на 15.03.24 в 07:18

"Среща на съвременни български автори в Пловдив"

Литературната среща на съвременни български писателки се случва през най - женския месец. На една сцена се събират, за среща-разговор с читателите в град Пловдив, любими автори, сред които: Рени Ковачева, Данна Донку, Йоана Вълчева, Гергана Лаптева,..

публикувано на 14.03.24 в 14:27

Жена - истории за Вселени

Стоянка А.Н. е родена в София, живее в Испания повече от двадесет години, а заедно с издаването на дебщтната й книга "Синьото дърво и червенокосата фея", авторката се връща в родината.  За себе си казва : "Обичам свободата и живота без граници. В..

публикувано на 14.03.24 в 14:03

Общинският съвет гласува бюджета на ОФ "Пловдив 2019"

Единодушно, 46 общински съветници приеха без дебат бюджета за тази година и отчета за миналата година на общинската фондация "Пловдив 2019". От трибуната изпълнителният директор Кирил Велчев обясни, че тази година разполагат с почти 1 млн. лв. повече..

обновено на 14.03.24 в 12:56

Премиера на книгата "Разкази против забрава. Анти-некролози"

Тодор Костадинов ще представи в Пловдив новата си книга „Разкази против забрава. Анти-некролози“. Премиерата е тази вечер в читалище „Възраждане“. Книгата ще бъде представена от Владимир Тороманов, водещ на литературната вечер ще е Елена..

публикувано на 14.03.24 в 06:42

"Жест и музика" обединява и обогатява децата

Мария Зайкова е автор на проекта "Жест и музика" насочен към деца със специални образователни потребности, но и към деца в норма, които заедно ще научат повече за жестовия език и за музиката.  За идеите и целите на проекта, Мария Зайкова споделя: "Старая..

публикувано на 13.03.24 в 13:25