Надписът pLOVEdiv отново свети над Античния театър

Надписът pLOVEdiv напълно възстановен и отново ще радва пловдивчани Светещият надпис pLOVEdiv, разположен на стената над Античния театър, е възстановен и отново ще радва пловдивчани. В това се убедиха лично днес заместник-кметът по култура Пламен..

публикувано на 30.06.22 в 14:32

Домът на Пловдивската опера може да бъде до "Колодрума"

Със свое писмо, изпратено до председателя на фондация „Дом за Пловдивската опера“ и с копие до Директора на Държавна опера Пловдив и до Министъра на културата, кметът Здраво Димитров предлага  безвъзмездно предоставяне на терен, на който може да бъде..

обновено на 30.06.22 в 10:43

Череша Колева с изложба в Радио Пловдив

„Акварелен свят“ е названието на дебютната изложба на Череша Колева, която се открива в Културния център на радио Пловдив. Авторката не е професионален художник, но рисуването е нейна страст от най-ранна възраст.  „Експозицията включва пейзажи и..

публикувано на 30.06.22 в 06:59

За музиката в киното с Хилда Казасян

Една идея с продължение - срещаме ви с Хилда Казасян, година след "Да послушаме кино", в който проект беше събрана най-обичаната музика от старите български филми. Днес Хилда Казасян ни отвежда на едно по-далечно пътешествие... Най-доброто от..

обновено на 29.06.22 в 15:49

Великите европейци - крал Артур

Още се спори дали Крал Артур наистина е живял в „тъмните времена“ на 6 век или е плод изцяло на развинтеното въображение на пияни уелски бардове. Каквато и да е истината обаче, ако не бяха живи историите за Артур, чудесата на света щяха да са..

публикувано на 29.06.22 в 11:20

Станимир Видев с нова изложба "Архитектоника"

Изложба живопис "Архитектоника" на Станимир Видев ще бъде открита тази вечер в пловдивската галерия „Аспект“.  Архитектониката е термин от архитектурата, който описва съвкупността от елементи, изграждащи дадена творба. Чрез тях се постига единство..

публикувано на 29.06.22 в 07:18

Стартира Фестивалът на франкофонската песен

Най-големият  форум на френското музикално и песенно изкуство на Балканите – Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ“ стартира в Пловдив. Тази година той се провежда под мотото „Празник на музиката“.  Специален гост на 19-то..

публикувано на 29.06.22 в 06:45

Кремена Станилова за новата си книга "Духовността като шанс"

Днес в предаването „Вход свободен“ ви разказахме за едно пътуване...  Пътуване към себе си, в което основен двигател бе духовността в различните й форми.   Ръка за ръка с точните въпроси и още по-точните за нас отговори, пътешествахме из..

публикувано на 28.06.22 в 15:32

Занаятчии изпълниха двора на Етнографския музей в Пловдив

“Седмица на традиционните занаяти” бе открита в Регионалния етнографски музей в Пловдив. Изданието е 14-о по ред и се провежда след двегодишно прекъсване заради пандемията. То ще продължи до 30-и юни. В двора на Куюмджиевата къща занаятчии от..

публикувано на 28.06.22 в 14:46

Изложбата "Утвърдени творци от ХХ век до днес“ в галерия "2019"

„Утвърдени творци от ХХ век до днес“ е надсловът на изложбата – живопис, графика и скулптура, която ще бъде открита в галерия  „2019“.   В експозицията са включени 17 автори, представени с произведения, носещи белезите на различни творчески..

публикувано на 28.06.22 в 06:16