Изложба на Онник Каранфилян открива сезона в галерия "Дяков"

Със самостоятелната изложба „30 години в графиката“ на художника Онник Каранфилян, за когото няма тайни в графичните техники, открива пролетно-летния сезон на 2020 година Галерия „Дяков“. Това е 29-тата поред самостоятелна изложба на художника, в..

публикувано на 13.02.20 в 06:39

Представят „Червената книга” на Юнг в Пловдив

За мен образът на Юнг е на човека, който пътува, за да стане богочовек. Дали това ще стане, не знам, но той е човекът, който дръзва да се съизмерва с Бог, това каза в интервю за Радио Пловдив научният редактор на "Червената книга" от Юнг, д-р..

публикувано на 13.02.20 в 06:35

Китаристът Петър Петков в "Артист на седмицата"

"Въпреки че може да изглежда, че през последните няколко години съм участвал основно в дроун музика, истината е, че практикувам класическа китара всеки ден. 2019 г. беше годината, която посветих на това, което по-късно се превърна в дебютният ми..

обновено на 12.02.20 в 19:23

Великите европейци - Свети Августин

Грешникът, който се превръща в светец. В историята на църквата двама са най-прочути - Свети Павел, който първо гони християните, а после става главен Божий инструмент за налагане на християнството по света и Свети Августин, който до зряла възраст..

обновено на 12.02.20 в 13:46

Турнето на "Intelligent Music Project" минава и през Пловдив

На 22 февруари Негово Рок Величество Саймън Филипс (Toto), чудовищният глас Рони Ромеро (Rainbow) и прогресивният вокал от Лондон Ричард Грисман (River Hounds) ще изпълнят хитовете на Intelligent Music Project. Те ще представят последния албум..

обновено на 12.02.20 в 13:46

Благотворителна изложба в галерия "Сигна"

Пловдивската галерия "Сигна" открива  на 14 февруари  изложба живопис на Богомил Благоев със заглавие "В памет на Цветелина".  В Пловдив авторът се представя за първи път самостоятелно. Изложбата е благотворителна.   Първоначалният замисъл е..

публикувано на 12.02.20 в 11:25

Беседа за индустриалната архитектура в Радио Пловдив

Индустриалната архитектура често е незаслужено пренебрегвана в разговорите за културното наследство у нас. Българските фабрики, клаинци, хали, железопътни постройки и др. обаче са ценен белег за развитието на архитектурата у нас – и в много случаи са..

публикувано на 12.02.20 в 07:42

Камен Чанев в оперната гала "Коварство и любов"

Оперна гала „Коварство и любов" със специалното участие на  Камен Чанев и Пловдивската опера ще се състои в Градския дом на културата. В спектакъла са включени сцени из оперите „Отело“ и „Фалстаф“. Специалният  проект  е върху двете последни..

публикувано на 12.02.20 в 07:31

"Артист на седмицата" представя виолистът Румен Цветков

"Композиторите за мен са вдъхновението, защото те наслагат историите върху нотния лист. Изпълнителите сме само хората, които правят достъпно посланието им до всички. Това считам за свой дълг - да търся истината в произведението и чистия вид на посланието,..

обновено на 11.02.20 в 14:06

Никола Гулев показва "Ракурси на душата" във "Възраждане"

Тази вечер от 18:00 ч. в салона на галерия "Възраждане" ще се открие изложба живопис „Ракурси на душата“ на младия пловдивски живописец Никола Гулев. Изложбата ще продължи до 02.03.2020 г. Лица, край които безразлично минаваме, не ни..

публикувано на 11.02.20 в 06:46