Синдикатите в "Булгартабак" може да поискат оставка на ръководството

Снимка: capital.bg

Оставката на ръководството на "Булгартабак" може да бъде поискана от синдикалните структури в холдинга, съобщиха за "Хоризонт" от Независимия синдикат на тютюневите работници в България към КНСБ. 

За да защитят служителите на "Булгартабак", на които им предстои освобождаване заради прекратяването на износа към Близкия изток, синдикалните структури от КНСБ и КТ "Подкрепа" ще се срещнат и с представители на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Те ще настояват да се провери дали се спазва приватизационния договор. 

Още вчера пред "Хоризонт" Руси Статков от агенцията заяви, че холдингът стои добре на пазара и не би трябвало да се стиге до съкращаване на работници. Според него, проблемите с износа идват от обвинения в контрабанда. Тази информация обаче бе отречена от прокуратурата и от премиера Бойко Борисов. 

По време на днешната среща от ръководството на "Булгартабак" са обяснили, че има два текста, по които служителите могат да бъдат освободени от работа и всеки ще има право на избор. Още миналата седмица от дружеството обявиха съкращаването на 400 служители заради закриването на износа за Близкия изток. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!