"Булгартабак" обвини синдикатите в пораждане на "излишно социално напрежение"

"Булгартабак" обвини синдикатите в пораждане на "излишно социално напрежение". С тази позиция от холдинга отговорят на намеренията на браншовите структури на КНСБ и КТ "Подкрепа" да организират протести срещу съкращаването на служителите на софийската фабрика.

От холдинга обаче са категорични, че протестите няма да доведат "до каквито и да е резултати".

За утре и четвъртък са насрочени протести срещу съкращаването на минимум 400 служители от "София БТ". От "Булгартабак" припомнят, че средният размер на обезщетението е 15 000 лева, а за някои от служителите им ще надхвърли 35 000 лева. Повечето от тях една година ще получават над 1 500 лева от Агенцията по заетостта, категорични са от тютюневия холдинг. Оттам отново подчертаха, че спирането на износа за Близкия Изток е резултат от медийната атака срещу холдинга.

От 1-ви април работата на софийската фабрика ще бъде прекратена поне временно. Вчера в официалната си позиция синдикатите заявиха, че не са получили икономическа обосновка за решението на компанията. По-рано през март с акциите си в компанията се разделиха депутатът от ДПС Делян Пеевски и италианският бизнесмен Едоардо Миролио. Продажбата стана извън регулирания пазар на борсата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!