Започва нова проверка в "Булгартабак", работниците с неизяснен статут

| обновено на 01.04.16 в 09:23
Снимка: БГНЕС

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ще направи нова проверка на "Булгартабак". Приватизационният договор позволява на ръководството да спре фабриката за срок до 12 месеца. Новите директори, които бяха избрани вчера от акционерите на холдинга, отказаха коментар за бъдещето на предприятието.
От днес се очакваше фабриката в София да спре производство и служителите да бъдат освободени. Представители на Инспекцията по труда вече са на мястото.

Тази сутрин работниците не са били допуснати до работните си места. Статутът им означава неизяснен поне още два месеца, обясни пред "Хоризонт" вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров
Поредната изненада на мениджърския екип – на вратата има залепена една заповед, с която обявяват, отбележете, до 31 май този път престой. И по вина на работодателя - престой и на машините, и съоръженията. Можете да я видите. Мисля, че е подигравка поредна, защото вчера тези хора бяха пред холдинга и там бяха всички мениджъри, можеха да уведомят... Надявам се днес някой да има чест и достойнство да излезе пред хората и да каже причините и защо се прави всичко това. Това означава смут, напрежение, да те извикат по всяко време, за да ти връчат заповед за "доброзорно" напускане. Затова чакаме Инспекцията по труда да каже кой какво прави. Те нямат правото да не допускат работниците до работните места. Снимка

Със сигурност производствата се изнасят, разказаха през "Хоризонт" служителиту:

Вътре има машини, но две от линиите, не машини, две от линиите са изнесени. Две линии са изнесени – едната е слимова, другата е 100-милиметрова машина.
На 6 април ще има нов протест пред парламента в опит да се защитят работните места в Софийската цигарена фабрика.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!