КЗК и МВР с внезапни проверки на "Лукойл България" и "Ромпетрол България"

Снимка: БГНЕС

Служители на Комисията за защита на конкуренцията съвместно с органите на полицията са на проверка на място в "Лукойл България" и "Ромпетрол България“.

Действията на Комисията са част от производството за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горивата.

По време на проверката инспекторите на Комисията и органите на реда търсят всякакви документи, които могат да послужат като доказателства за забранени споразумения между търговците на пазара на горива, посочи говорителят на КЗК Марио Гаврилов:

Ние резултати – доказателства и документи, сме събрали по тези проверки, но няма да коментираме преди да сме приключили окончателно работата си, Комисията да излезе със своето заключение. Търсим доказателства за подобни споразумения или на хартиен носител, или в електронен вариант, така че да можем след това да ги представим като годни доказателства пред съда, а на какво ще попаднем, няма да коментирам в този момент.

Това е втората подобна проверка след тази в централния офис на Българската петролна и газова асоциация през март. Резултатите от нея към момента също остават без коментар, според правилата на работа на Комисията за защита на конкуренцията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!