Бурята нанесе щети в Ямболско и Сливенско

| обновено на 15.04.16 в 15:37
Снимка: БГНЕС
Силният вятър в Ямбол е съборил десетки дървета и керемиди от покривите. Без ток през нощта са останали три села в община Стралджа и пет в община Тунджа. 26 сигнала са получени в "Пожарна безопасност и защита на населението". В индустриалната зона на Ямбол има скъсани електропроводи и е прекъснато снабдяването с ток. Щетите се отстраняват, няма пострадали хора. Падналият дъжд в града е бил около 34 литра на квадратен метър.


Количеството на падналия дъжд в Сливен е над 14 литра на квадратен метър. В областния град няма сериозни поражения. Има сигнали за отнесен покрив на спирка и прекършени дървета. Екипи на община Сливен работят по възстановяване и обезопасяване на счупените от снощната буря стъкла на прозорците на основното училище в Кермен, където днес няма учебни занятия.
Началникът на общинския отдел за управление при кризи Снежана Кънева каза, че бурята в Кермен е нанесла много щети по частни и обществени сгради, и по инфраструктурата на градчето, в което има изкоренени дървета, счупени клони, отнесени ламаринени покриви и керемиди на автобусни спирки и някои къщи. В село Чокоба проливният дъжд е подкопал пътното платно по улиците в посока село Крушаре, разрушени са части от отводнителния канал на селото. Няма бедстващи хора в района.


В близките на Кермен села Николаево, Драгоданово, Скобелево, Младово и в Кермен е било прекъснато електроподаването, но то е възстановено своевременно. Според кмета на с. Чокоба Руси Ненчев, по улици в посока с. Крушаре има подкопаване на пътното платно и разрушаване на елементи на отводнителния канал в центъра на селото. Екипи на община Сливен са заминали да направят оглед и обезопасяване и възстановяване на прозорците на училището в Кермен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!