Конгрес на "ВМРО-Българско национално движение"

| обновено на 17.04.16 в 12:56
Лидерите на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

За единна патриотична президентска кандидатура призова лидерът на АБВ Георги Първанов. Той бе един от гостите на отчетно-изборното събрание на ВМРО.

Първанов заяви, че не бива да се разрешава на Турция да се намесва във вътрешните работи на България и да се създадат граждански патрули. Към представителите на ВМРО и на Националния фронт за спасение на България, които също гостуват на форума, Първанов се обърна с думите:

Да потърсим единение, защото президентът олицетворява националното единство. Ако това стане, не просто успехът ще бъде наш, ще имаме силен, достоен, авторитетен държавен глава, с който да се гордеем.

От своя страна лидерът на Националния фронт - Валери Симеонов, обърна внимание върху общите постижения с ВМРО при защитата на правата на хората, например - за задържането на цената на тока. Симеонов видя и политически успехи от съвместната работа на двете партии, които той определи като кръвни братя.

В нашата родина видимо се развиват процеси на отстраняване на антибългарската и противоконституционна партия ДПС от властта, само и единствено благодарение на нашето присъствие.

На форума ще бъде отчетена дейността на депутатите от партията, които са част от парламентарната група на Патриотичния фронт. Ще бъдат набезялани основни насоки за политиката и дейността на ВМРО.

В дневния ред на конгреса е и изборът на ръководни и контролни органи на партията, като очакванията са Красимир Каракачанов да бъде преизбран за председател.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!