Пороен дъжд и градушка парализираха движението в Ловеч

Порой наводни много улици и в Габрово

| обновено на 09.05.16 в 21:22
Снимка: Пламен Христов

Обстановката в Ловеч се нормализира след поройния дъжд и падналата градушка, която парализира движенето в града в понеделник следобяд. Около 20 минути валяха ледени късове с големината на лешник. За разчистването им беше изкаран снегорин.

За няколко часа основни улици в Ловеч бяха непроходими от водната стихия. десетки автомобили закъсаха. Образуваха се големи задръствания. Пороят наводни много обществени и частни сгради. Екипи на пожарната, общината и ВиК отводняваха кризисните участъци. Наложи се да бъде изкаран и снегорин на общинската фирма по чистотата. Изпълнителният й директор Павлин Иванов коментира:

Парадоксалното беше, че през месец май в една част на града се беше събрала над 30 см ледена покривка вследствие на градушката. Това ни принуди да изкараме снегорин, който да разчисти улица "Търговска". Няма паднали дървета, няма счупени клони, а само много листа и паднали камъни по улиците. Такъв гард, с такава интензивност, с такава сила дори възрастните хора в този град не помнят.

Заместник-кметът на община Ловеч Ивелина Радевска съобщи, че всички улици в гарда вече са проходими след като водата се е оттекла. По част от тях обаче има натрупана кал и затова те ще бъдат затворени утре сутринта, за да бъдат основно почистени.

Порой се изля и над Габрово и за минути наводни много улици в града, но те вече са проходими, съобщиха от общинската администрация. Падналото количество валежи е 25 литра на квадратен метър.

  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!