Задържаният за убийство на съпругата си в автомобил остава в ареста

Снимка: Ася Пенчева

33-годишният Бахар Селим, задържан за убийството на съпругата си Джейлян на 31 май, остава в ареста. С решението си Русенският окръжен съд уважи искането на прокуратурата обвиняемият да бъде задържан под стража.

Драмата се разиграла на 31 май вечерта, когато по пътя Русе-Велико Търново семейният автомобил на Бахар и Джейлян Селим бил отклонен, а съпругът разиграл поредната сцена на ревност. Агресията му стигнала до там, че започнал да нанася удари с нож върху съпругата си. Тя се опитала да избяга, но била настигната и жестокостта продължила. След като видял безжизненото тяло на съпругата си, Бахар Селим сам се обадил на телефон 112 и съобщил за убийството. По-късно вечерта бил заловен в дискотеката на село Пиргово по сигнал на хората там.


Днес служебният му защитник поиска от Окръжния съд да освободи Селим от ареста:

Да, иска да се грижи. Каза, че това, което е най-важно в момента за него, това е да гледа детето си, да бъде с него, защото смята, че е било пренебрегнато. 

Съдът не уважи това искане и се аргументира с факта, че тази загриженост е цинична, при положение, че е отнел живота на майката на детето.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!