"Голдман Сакс": САЩ, Китай и Великобритания ще спечелят най-много медали нa Игрите в Рио

САЩ, Китай и Великобритания ще спечелят най-много медали на олимпийските игри в Рио, сочат прогнозите на "Голдман Сакс". Прогнозата е направена на базата на сложен модел от икономическите показатели, политическата ситуация и спортно-техническите възможности на държавите - участнички. Бразилия най-вероятно ще спечели най-много медали в сравнение с предишните си участия на летни олимпийски игри, смятат анализаторите.

Въпреки че САЩ и Китай доминират в почти всички спортове, Италия, Южна Корея и Бразилия също трябва да бъдат държани под око, коментират анализаторите. Русия има шанс да стане четвърта в класацията по общо спечелени медали, но анализаторите оставят бележка под линия, че прогнозите им могат да не се сбъднат, тъй като не е ясно колко от руските атлети в крайна сметка ще участват в олимпиадата. Домакинствoто на Бразилия има разнопосочен ефект върху представянето й, защото, според анализаторите, влияние оказват проблемите около организацията на форума и вирусът "зика".

В Топ 50 на олимпийското представяне България не присъства. При изчислението на представянето на атлетите ни и икономическото развитие за периода от 2000 до 2012-та година: трендът е категорично за по-слабо представяне.

Прогнозите на "Голдман Сакс" за олимпиадата в Лондон преди четири години се сбъднаха с много голяма точност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!