Духова музика звучи в центъра на Кюстендил всяка неделя през август

Снимка: www.mus-art.ru

Градският духов оркестър в Кюстендил ще има концерти всяка неделя през август - първият беше днес на обяд, съобщиха от отдел "Култура" на Общината.

Концертите са от площадката, известна повече като хайд-парка на града, непосредствено до пл. "Велбъжд" и пред централния храм "Св. Богородица".

Десетки, излезли на разходка в неделния ден, почувстваха ритмите на известни български хора, стари градски мелодии от репертоара на духовия оркестър.

Паралелно от 5 до 20 август на огромния екран на Арката до площада ще вървят вечерни прожекции на "София филм фест", първите два филма - "Жажда" и "Вечната Аделайн" вече се извъртяха. Тези и редица други изяви са част от програмата на културните празници "Кюстендилско лято - 2016".

От 10 август започват концертите в рамките на международния фестивал "Великите учители" с конкурс за пианисти и изпълнители на клавирни инструменти под патронажа на кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Организатори са Общината, централното читалище "Братство 1869", музикално общество "Александър Скрябин" в България, Руският културно-информационен център в София, Россотрудничество, Национална музикална академия "Панчо Владигеров", Московска държавна консерватория "П.И.Чайковски".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!