Доналд Тръмп ще се срещне с президента на Мексико

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на Съединените щати от републиканската партия Доналд Тръмп ще посети днес Мексико по покана на президента Енрике Пеня Нието. Визитата на Тръмп в Мексико е няколко часа преди кандидатът да представи новата си стратегия за имиграцията.

Мексиканският президент обяви, че кандидатът на републиканската партия е приел поканата му да се срещне днес с него. В Туитър късно във вторник, той каза, че вярва в диалог за показване на интереса на Мексико на международната сцена. Така Пеня Нето смекчава тона на изказванията си по адрес на Тръмп, след като по-рано тази година го сравни с Хитлер и Мусолини.

От своя страна по време на кампанията си Доналд Тръмп нарече имигрантите от Мекисико престъпници и изнасилвачи и обеща построяването на стена по границата.

Днешната закрита среща се провежда няколко часа преди планираната реч на Тръмп за имиграцията и ден преди годишното обръщение към нацията на Пеня Нието.

През вчерашния ден екипът на президентът на Мексико е заявил, че е била изпратена покана за среща и до кампанията на Хилари Клинтън с пояснението, че и двете кампании са реагирали позитивно.

Малко повече от два месеца преди същинските избори за президент рейтингът на Доналд Тръмп продължава да е по-нисък от този на Хилари Клинтън. Тя е номинирана от демократите и бележи преднина в ключови щати, както и сред малцинствените избиратели

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!