Руският външен министър Сергей Лавров проведе среща с посланика ни в Москва Бойко Коцев

| обновено на 13.09.16 в 18:34
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров е поканил и провел среща в понеделник с посланика ни в Москва Бойко Коцев, съобщи руското външнополитическо ведомство.

Темата на разговора е била за различни аспекти от дейността на ООН. Повече подробности руското министерство не съобщава. Същевременно руският заместник-министър на външните работи Генадий Гатилов заяви в интервю за агенция "Интерфакс", че Москва продължава да настоява следващият генерален секретар на ООН да бъде представител на Източна Европа.

Ирина Бокова, която оглавява ЮНЕСКО, е един от сериозните кандидати. Тя получи добри резултати по време на предварителните гласувания в Съвета за сигурност на ООН. Кристалина Георгиева не е официален кандидат. Ние знаем само за един официално представен кандидат от България и това е Ирина Бокова, посочи още Гатилов.

В неделя говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и на руското министерство на външните работи Мария Захарова коментираха темата за евентуалната смяна на българския кандидат за генерален секретар на световната организация Ирина Бокова със заместник-председателят на Еврокомисията Кристалина Георгиева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!