България все още не покрива всички изисквания за безвизов режим със САЩ

Над 100 000 визи за студентски бригади са издадени на български младежи от 2000 година

Снимка: БГНЕС

България все още не покрива всички изисквания за безвизов режим със Съединените щати, заяви генералният консул на страната в София Кейт Макгиъри
Повечето българи получават визи. Най-голямата пречка е това, че броят на отказите е 14 процента, докато според американските закони, този процент трябва да е по-малко от 3 процента.
Кейт Макгиъри увери, че миграционната политика на президента Доналд Тръмп по никакъв начин не засяга българските граждани.

Над 100 000 визи за студентски бригади са издадени на български младежи от 2000 година насам. Това стана ясно при връчването на първите четири визи тази година. Американското посолство обяви и конкурс за видеоклип за "невероятните преживявания", които студентите ще имат през лятото.
Васко учи туризъм и за втори път ще замине в САЩ: 
През лятото ще съм на рецепция фронтдеск в двузвезден хотел в Монтана, в Уест Йелоустон. Това е близо до националния парк "Йелоустон", което е в природните забележителности на ЮНЕСКО.
Зорница също ще отиде в щата Монтана в същия хотел, както миналото лято. Тя изучава корейски език и култура: 
Част от туристите лично в нашия хотел бяха корейци и те бяха доста приятно изненадани, когато ги заговарях на корейски, така че имах някаква възможност да упражня езика. След като завърша образованието си, смятам да продължа да се занимавам с корейски език, култура.
Посланик Ерик Рубин:
Пожелавам на всички вас едно чудесно лято и вече нямам търпение да разбера от вас за изумителните неща, които ви предстоят както в САЩ, така и след като се върнете.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!