През август 2018-а ще бъде готова новата пленарна зала на НС



През август догодина ще бъде готова новата пленарна зала на Народното събрание, която ще се помещава в сградата на бившия партиен дом. Ремонтът струва около 20 милиона лева . 
Ремонтът тече усилено от октомври миналата година. Срокът за изпълнение е почти 22 месеца, което на практика означава, че след малко повече от година депутатите ще се преместят на новите си работни места.
В сградата на бившия партиен дом се намират кабинетите им. За да е по-лесна връзката с тях, сега в залата се изграждат нови четири асансьора, стана ясно от обясненията на Николай Бациев, експерт в Дирекция "Управление на собствеността" в Народното събрание. 
Около 300 квадрата е цялата застроена площ на новото тяло. Това е залата надолу, амфитеатрално разположена. 12 реда са депутатските банки.
Проектът предвижда залата да бъде с изцяло стъклен таван. Тъкмо това е една от най-сложните конструктивни задачи, обясни Бациев: 
Сложен е покривът, тъй като има специални шумоизолиращи, звукоизолиращи, акустични устройства, специална система за защита от ултравиолетовите лъчи.
Сградата на площад "Народно събрание", в която сега се провеждат пленарните заседания, ще остане за тържествени сесии и като музей.