Вятърът и дъждът оставиха над 14 000 души без ток за часове

| обновено на 01.12.17 в 18:53
Снимка: БГНЕС

Възстановено е електрозахранването  в селищата в община Кирково, където заради бурния вятър над 14 000 души останаха цял ден без ток. В района продължава да вали дъжд и да духа силен вятър с пориви до 100 километра в час. Кметовете на населените места са предупредени да следят невралгичните точки и да предприемат действия при възникване на кризисни ситуации, предаде кореспондентът ни 
Без електричество днес бяха половината от селищата в района на Кирково, обясни кметът Шинаси Сюлейман
Цялото трасе от Подкова до Горно Къпиново, както и  в друга посока - от Крумовград,  която идва......
Нивото на реките е повишено, тъй като от сутринта в района вали дъжд, допълни кметът:
Наблюдаваме и проблемния наш прословут язовир "Амбарица", който е на мъртво ниво.  Кранът е спуснат. Надяваме се до спирането на валежите да не се получат аварии по отношение на инфраструктурата, на пътищата. 
До момента няма сигнали за наводнения и нарушена инфраструктура. Местните жители се притесняват от възможно замърсяване на речните води от близко хвостохранилище.
От сутринта без ток са и 21 села в кюстендилската община Невестино. Хората в района нямат информация кога ще бъде възстановено електрозахранването. Заради аварията бяха прекратени учебните занятия в  Невестино. По информация на кореспондента на БНР Кирил Фалин проблеми с електрозахранването има и в няколко села на община Бобов дол
Пороите са предизвикали бедствие и в Албания, където стотици жители на южната част на страната са евакуирани с помощта на армейски части. Загинал е един човек, а трима са ранени. Парализирани са пристанищата и единственото международно албанско летище. Десетки хиляди домакинства останаха без ток.
Обилните дъждове засегнаха и Западна Македония. Вардар преля насред Скопие и наводни района на правителствената сграда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!