Очакват се резултатите от ДНК експертизата от убийството в Момчилград

| обновено на 20.12.17 в 12:14


Продължава работата по разкриване на извършителя на убийството на 7-годишното момиче в Момчилград. Днес се очакват резултатите от назначената ДНК експертиза по случая. 

Вчера е проведен следствен експеримент с майката на детето, която е задържана, заради това, че е оставила дъщеря си без надзор. Следственият експеримент се проведе в апартамента, където в неделя сутринта майката на детето е открила безжизненото тяло на малката Дамла. За него жената е доведена под охрана, а самият експеримент е продължил няколко часа. След края му тя е била върната обратно в ареста. 

Също вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че екипи от София ще поемат разследването на убийството. 

На базата на направените до момента медицински заключения детето е било удушено и след това главата му е била омотана с тиксо. След ДНК експертизата по случая предстоят съдебно-психиатрична и техническа - на мобилни телефони и лаптоп на свързани лица.  

Роднините на детето са били посъветвани да не бързат да освобождават тялото му от Съдебна медицина. 

Заради трагедията днес Общината в Момчилград отмени градското тържество за Нова година. Решението е в знак на съпричастност към болката на семейството и техните близки. Момчилград тъжи заедно с тях, се посочва в съобщение на местната управа. 
Днес в града нямаше протести, но местните хора са готови утре отново да се съберат пред сградата на полицейското управление. Тяхното искане е убиецът на детето да бъде бързо разкрит. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!