Полицията задържа баща и син за убийството на 45-годишен мъж от София

| обновено на 28.03.18 в 14:32

Баща и син са заподозрени като извършители на убийството на столичния бизнесмен Венцислав Маринов, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

45-годишният мъж е бил управител на заведение в курорта Нареченски бани и съдружник с двамата. Тялото му беше намерено в река Чепеларска, на 5 километра от курорта.

По данни на прокуратурата престъплението е извършено в заведението.

Основната версия е неуредени бизнес отношения. Убитият е подозирал съдружниците си в присвояване пари от оборота.

Убийството е извършено на 21 март в заведението, което било в ремонт. Скандалът между Венцислав Маринов и 47-годишният му съдружник Севдалин Буюклиев прераснал в побой, в който се включил и синът на Буюклиев – Марин, на 26 години. Последвали удари с твърд предмет по тила, довели до смъртта на мъжа. 

След това тялото е било изхвърлено в реката, на 5 километра след Нареченски бани в посока Смолян, а убийците заличили следите. Няколко дни по-късно близките на столичния бизнесмен подали сигнал за изчезването му. Действията на разследващите са били улеснени от факта, че в района е открита захвърлена камера от заведението, която е заснела скандала и началото на побоя, каза окръжният прокурор Румен Попов.

Наблюдаващият прокурор по делото Анна Викова заяви, че на задържаните за 72 часа Севдалин и Марин Буюклиеви са повдигнати обвинения за умишлено убийство, като предвиденото от закона наказание е от 10 до 20 години затвор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!