Бойко Синапов: Агнешкото месо, произведено у нас, е с най-високо качество

Председателят на Националната асоциация на животновъдите призова потребителите да купуват български продукти за предстоящия Великден

Снимка: БГНЕС

В България има достатъчно агнета, за да се задоволи търсенето на месо за Великден. Има готовност и за износ, заяви председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов

В момента цената на килограм живо тегло е между 5,50 и 6 лева. 

Бойко Синапов призова потребителите да купуват за Великден българската стока:

"Нашето българско агнешко месо е доказало своите вкусови качества назад във времето. Защото съм сигурен и съм убеден, че животните, пашувайки - 70-80 процента от тревата, която консумират, това са билки. Това е едно от важните неща, които доказват, че вкусовите качества на нашето агнешко месо са много по-добри в сравнение с всички, ако щете с цяла Европа, с цял свят".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!