Съдът в Бургас остави за постоянно в ареста обвинения в убийството на бизнесмена в Слънчев бряг

Мястото на инцидента в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

Бургаският окръжен съд постанови постоянен арест за Михаил Станчев, обвинен за убийството на бизнесмен в курорта Слънчев бряг и за раняването придружителката му.

Ревност най-вероятно е била причината Михаил да застреля бизнесмена Коста Николов, който е бил в колата си заедно със Симона Тодорова – жената, с която и обвиняемият е имал връзка. Михаил каза, че не помни защо е стрелял и по Симона, която все още е в тежко състояние и е с опасност за живота. Това поясни адвокатът му Красимир Кацарски: 

"Не е планувано предварително. Просто случайно е отишъл там, където е живеело момичето, видял е Костадин, стрелял е по него. След това момичето се е появило и каза, че няма спомен за какво е стрелял срещу момичето".

Михаил не можа да обясни пред съда мотивите си. Каза, че не търси логика в тях. Твърдеше, че не е тръгнал към Лесово, за да бяга зад граница, а за да се предаде. Не можа да обясни защо преди това е взел два пълнителя за законния си пистолет, както и международния си паспорт и е презаредил оръжието. Магистратите не приеха тези твърдения и му наложиха постоянен арест, а мярката може да бъде обжалвана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!