Тримата пострадали в завод за хартия край Стамболийски са с тежки изгаряния

| обновено на 07.09.18 в 14:43
Снимка: pixabay.com

Трима работници, които пострадаха след трудов инцидент в завод за хартия край град Стамболийски, са с тежки изгаряния.

Те са настанени в пловдивската болница „Св. Георги“, но все още е рано да се правят прогнози за състоянието им.

Инцидентът е станал в сряда при смяна на помпа във вакуумна изпарителна станция, когато мъжете са били изпръскани със силно нагрята луга.

Инспекцията по труда извършва проверка в предприятието за спазване безопасността на работа. Резултати се очакват до края на другата седмица, каза директорът й за Пловдив Атанас Чернаев. 

Все още е рано да се правят прогнози за пострадалите, които имат шокови изгаряния, съобщават от Университетската болница "Свети Георги".

Най-тежко е състоянието на 26-годишен работник, който е с 65 процента изгаряния. По-младият му колега, на 21 години, има 57 процента изгаряния. Третият мъж е на 44 години и е с 10 процента. Работниците са пострадали от заливане с черна луга с много висока температура. Тя е изтекла при смяна на помпа във вакуумна изпарителна станция в завода за хартия в Стамболийски.

Мястото на инцидента се проверява от служители на Инспекцията по труда в Пловдив, съобщи директорът й Атанас Чернаев:

"Ще започне проверка, която да изясни какво не е спазено, касаещо осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, както и какви нарушения са допуснати и кой ги е допуснал".

От Инспекцията по труда в Пловдив обещават разследването да приключи до десетина дни.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!