Гръцките власти мобилизираха службите за защита заради циклона

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките власти мобилизираха всички сили за защита на гражданите във връзка с циклона, който се очаква днес да достигне най-голямата си сила. Сили на армията също са в готовност да окажат помощ. Хората са предупредени да не доближават електрически стълбове. 
Циклонът обхвана вече Пелопонес и остров Китира. Движи се по посока област Атика. Извънредно съобщение на Метеорологичната служба предупреждава за очаквани силни валежи днес от обедните часове  в няколко района на Гърция. Между Пелопонес и остров Крит морските вълни достигнаха 11 метра височина.
Прехвърлиха допълнително сили на Гражданска защита и пожарната към областите, където силният дъжд може да предизвика наводнения.
"Очакваме скоростта на вятъра да достигне на места скорост от 145 км. в час", съобщават метереолозите. Повечето пристанища са затворени и не се допуска движението на фериботи и кораби. Властите забраниха също излизането в открито море на малки лодки и яхти.
Собствениците на автомобили изкараха колите си далеч от населени места поради риск да бъдат отнесени в морето от проливните дъждове. 
Циклонът ще премине до утре вечер, прогнозират от Метеорологичната служба. Според прогнозата бурята след това ще достигне Турция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!