Община Сливен връчва най-високите си отличия

Снимка: БГНЕС

Най-високите отличия на Община Сливен за принос в духовното развитие, стопанска инициатива, милосърдие и краеведческа дейност ще бъдат връчени на тазгодишните им носители по време на тържествената сесия на общинския съвет, в навечерието на празника на града - Димитровден. 

Със званието "Почетен гражданин на град Сливен и общината"  ще бъдат отличени проф. Станимир Карапетков и художникът и сценарист Иван Савов. Началото на празничното заседание на местния парламент е от 11.00 часа.

Наградата "Добри Чинтулов", която общината дава за високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството ще бъде връчена на художника Иван Савов. Наградата за стопанска инициатива "Добри Желязков" за 2018 г. се присъжда на бизнесмена  Росен Русчев. Д-р Мария Никова, лекар по дентална медицина, е тазгодишният носител на наградата "Милосърдие". 

Наградата за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край "Д-р Иван Селимински" ще получи проф. Иван Маразов. По време на празничната сесия ще бъдат връчени и почетни златни значки на граждани и служители, отличили се в служба на обществото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!